Atelier AMB8 verhuist @Blikfabriek

Het aantal workshops neemt toe. De kilo’s wol en materialen ook 🙂

Ieder jaar rond mei zie ‘k thuis al bezorgde blikken wanneer ‘k vertel dat ‘k wol ga ophalen, of een boerderij ga bezoeken… Tijd dus om te verhuizen met m’n wolinboedel en een andere ruimte te zoeken, dicht bij huis.

M’n zoektocht naar een bruisende plek met atelierruimte bracht me in oktober bij de Blikfabriek. 30.000 leegstaande m2 werd hier omgebouwd tot  “een broedplaats vol creativiteit en een lokaal nest met ruimte voor buurtinitiatief, cultuur en sport”. De eerste gesprekken voelden al zo warm en gemoedelijk aan dat het niet moeilijk was om een knoop door te hakken.

Naast alle bewoners die er momenteel al een plek hebben, is De Stelling een plek waar verschillende ambachtslieden, denkers, doeners en bouwers worden samengebracht. Hoe zalig is het om hier na een lange werkdag even in alle rust te werken en ‘zijn’. ‘k Kijk al uit naar de periode dat alle ateliers gevuld zijn!!

In deze ruimte, op het gelijkvloers, organiseer ‘k 2 keer per maand een wolweekend.  Wolverven op zaterdag en wolspinnen op zondag, en dit met 11 tot 7 personen per workshop. Die wolletjes en alle toebehoren (vooral m’n gezin) vinden het allemaal prima!

Wil je meer weten over de Blikfabriek?

bewoners