Meet the maker

Creëren en ambachten… de geur van wol of leer, wolvet voelen in je handen, het plezier van net dat stofje te vinden dat je al lang in gedachten had voor dat ene ontwerp, alle stofresten verwerken… Ieder vrij moment gaat naar kleding en accessoires naaien, wol spinnen, wol op natuurlijke wijze kleuren, hergebruiken, workshops geven,… Ontdekken… Want dat is wat een ambachten met je doen… de veelzijdigheid ervan ontdekken…

En dan volgt het plezier van ‘t geven of dragen!

Lessen handvaardigheid kreeg ‘k nog op school… daar en ook van thuis uit is de passie voor ambachten ontstaan. In 2013 ontdekte ‘k de veelzijdigheid van wol door op een boerderij te wonen en werken. Het hele proces van schapen scheren, wol kuisen, kaarden, spinnen en twijnen… bleek een verslavende bezigheid te zijn.

M’n gezin gaf me enkele jaren geleden dat duwtje in de rug om van m’n hobby ook een echt bijberoep te maken. Het logo was daarbij de start van een boeiend avontuur!

In 1997 studeerde ‘k af in de richting Toegepaste psychologie. ‘k Doe niet liever dan jongeren of teams begeleiden! Ervaringsleren, creatieve technieken en methodieken… komen ook in m’n beroepsleven aan bod. Stilstaan bij jezelf, lukt soms zoveel beter wanneer je nieuwe technieken aanleert waarbij procesmatig werken belangrijk is. Toch vraagt die voltijdse functie soms veel energie. En dan ontspan ‘k ‘t best achter m’n spinnewiel of naaimachine. Die passie geef ‘k graag door via workshops.

Naast decoratieve mandjes, zorgenpopjes, en strandtassen, maak ‘k ook kleding. ‘k Spin en kleur wol op natuurlijke  wijze, ook op vraag. Heb je een vacht, en weet je niet hoe eraan te beginnen? Heb je iets gezien, maar  niet in jouw maat of kleur? Wil je zelf aan de slag maar heb je thuis geen spinnewiel of kaardmolen?  Laat het me weten.

Tot AMB8!