Vachtvilten @Ceciliahof

Workshops geven is de max. Zelf een workshop volgen nog meer 🙂 ‘k Was even vergeten hoeveel deugd het doet om zelf nog eens een nieuwe techniek te leren…

Op 18 maart reisde ‘k naar ‘t mooie Zeeland voor een workshop vachtvilten in ‘t Ceciliahof. Een uurtje rijden vanuit Antwerpen op een eerste mooie zonnige lentedag. Een heel warm onthaal door Marie-Cecile op een prachtige locatie. Volledig omringd door weien met rammen en ooien. Een hond die je zo enthousiast onthaald bij ‘t opwandelen van de oprit. Met 4 waren we die dag. Het assortiment aan vachten waaruit je kon kiezen was overweldigend. Stuk voor stuk zo groot, vakkundig geschoren en prachtig van kleur, lange lokken ook! ‘k Koos na veel voelen en kijken voor een vacht van een Schoonebekerschaap. Zacht grijs, bruin en met ‘t zonlicht erop zelfs een beetje een mauve tint erin.

Tegen de middag waren we allemaal klaar met het voorbereidende werk. De vacht zowel aan de bovenkant, als de onderkant goed leggen: aansluitend, lokken in 1 richting, … Verstevigd met kaardvlies voor een vloerkleed en volledig bedekt met naaldvlies en een laken om het geheel goed samen te houden. Het fysiek wat zwaardere, natte en ‘vuile’ werk was voor na de lunch. En die was heerlijk trouwens! Gekookte eitjes, een rijkelijk gevulde tafel met beleg, pistolets en koffiekoeken.

Na de gezellige gesprekken werd alles aan de kant gezet, de grote tafels naar buiten gerold en konden we effectief aan de slag met het vilten van onze vacht. koud water, verschillende zepen, heet water, drukken, wrijven, rollen in noppenfolie in alle richtingen. Mét goeie muziekjes erbij :). ‘k Heb het gevoeld in al m’n spieren!

Marie-Cecile, merci voor een superleuke dag, je uitleg en begeleiding. ‘k Ben blij met het resultaat. Bedankt ook om nog materialen mee te geven om de vacht thuis verder af te werken. M’n vacht ligt in m’n zetel en ben er trots op! Er liggen nog 4 vachten klaar om zelf mee aan de slag te gaan, Mergelland dit keer. ‘k Kan niet wachten….